Get Up to 40% OFF New-Season WebcamsLogitech * Limited time only.

BM Bank Rakyat Soalan Lazim

Apakah program ini?

Bank Rakyat dan PointStar sedang memulakan kolaborasi strategik untuk membolehkan Bank Rakyat menawarkan Google Workspace kepada pelanggan sedia ada dan bakal pelanggan melalui eBiz Suite QR2E.

PointStar ialah rakan kongsi Google Premier yang ditubuhkan pada tahun 2008, dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam penggunaan Google Workspace. PointStar juga merupakan rakan kongsi Khusus Transformasi Ruang Kerja yang diperakui oleh Google.

Apakah yang disertakan dengan Google Workspace (dahulunya dikenali sebagai G Suite)?

Sama seperti G Suite, semua rancangan Google Workspace menyediakan e-mel tersuai untuk perniagaan anda dan termasuk alatan kolaborasi seperti Gmail, Calendar, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms, Sites dan banyak lagi.

Pelan Google Workspace manakah yang sesuai untuk perniagaan saya?

Kami mempunyai pelbagai rancangan yang direka untuk memenuhi keperluan perniagaan anda yang unik. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelbagai pilihan, cari pelan yang sesuai dengan keperluan perniagaan anda pada halaman pelan dan harga kami.

Bolehkah syarikat saya mencuba Google Workspace sebelum membuat komitmen?

Boleh. Semua rancangan menampilkan percubaan 30 hari percuma, jadi anda boleh mula melihat nilai Workspace sebelum mendaftar.

Apakah perbezaan antara G Suite dan Google Workspace?

Memandangkan kami telah mengembangkan G Suite menjadi pengalaman yang lebih bersepadu merentas alat komunikasi dan kolaborasi kami, kami telah menjenamakan semula kepada Google Workspace untuk mewakili visi produk dengan lebih tepat.

Apakah perbezaan antara Google Workspace dan apl percuma Google?

Dengan Google Workspace, anda akan menerima beberapa perkhidmatan gred perniagaan tambahan yang tidak disertakan dengan aplikasi pengguna percuma Google. Perkhidmatan ini termasuk: e-mel perniagaan tersuai @syarikatanda, dua kali ganda jumlah storan awan merentas Gmail dan Drive, bantuan telefon dan e-mel 24/7, 99.9% masa operasi terjamin pada e-mel perniagaan, saling kendali dengan Microsoft Outlook, pilihan keselamatan tambahan seperti pengesahan dua langkah dan SSO, dan kawalan pentadbiran untuk akaun pengguna.

Bolehkah saya menggunakan domain sendiri dengan Google Workspace? Jika saya tidak mempunyai domain sedia ada, apakah yang perlu saya lakukan?

Untuk menggunakan Google Workspace, anda memerlukan domain. Nama domain anda ialah nama yang muncul selepas www. dalam URL tapak web anda. Jika anda sudah mempunyai domain, masukkan domain itu apabila anda mendaftar untuk Google Workspace.

Jika anda tidak mempunyai domain atau ingin menggunakan domain lain dengan Google Workspace, anda boleh membeli domain pilihan anda (jika tersedia) daripada penyedia perkhidmatan domain web.

Bagaimanakah Gmail dalam Google Workspace berbeza daripada Gmail percuma?

Google Workspace kini menawarkan pelbagai pelan yang disesuaikan untuk membantu anda. Selain Gmail untuk kegunaan peribadi (tanpa kos), Google Workspace menawarkan akaun Gmail Workspace Business pada kos yang rendah dan termasuk peningkatan seperti peningkatan storan, alamat e-mel tersuai atau reka letak e-mel profesional untuk membantu individu, pasukan dan perniagaan kekal di atas segala-galanya.

Bolehkah saya memindahkan e-mel sedia ada saya ke Google Workspace?

Ya. Kami boleh mengimport e-mel lama anda daripada persekitaran lama seperti Microsoft®, IBM® Notes® dan sistem e-mel lain.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang alatan yang tersedia untuk pemindahan data ke Google Workspace, sila hubungi kami.

Bagaimanakah Google memastikan maklumat saya selamat dan menghalang akses tanpa kebenaran kepada data saya?

Google Workspace telah dibina untuk mengurangkan ancaman unik untuk sistem cloud. Piawaian Google untuk prestasi dan kebolehpercayaan digunakan untuk perniagaan, sekolah dan institusi kerajaan di seluruh dunia.

Google mempunyai rekod prestasi cemerlang dalam melindungi data pengguna. Kami melindungi data ini daripada pencerobohan luar serta ancaman orang dalam. Di samping itu, kami menyekat dan memantau dengan ketat sebarang akses dalaman kepada data pengguna. Set kecil pekerja dengan akses tertakluk kepada langkah pengesahan yang ketat, pengelogan terperinci dan pengimbasan aktiviti untuk mengesan akses yang tidak sesuai melalui analisis log.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lihat whitepaper keselamatan Google Workspace.

Bagaimanakah cara saya melanggan Program Google Workspace? Adakah saya dibilkan dalam MYR?

Ya, pengebilan adalah dalam Ringgit Malaysia (MYR). Anda boleh melanggan dengan membuat pembayaran melalui JomPAY atau Bank Transfer.

Semak imbas Soalan Lazim Bank Rakyat

Bermula Sekarang

Daftar sekarang untuk percubaan percuma selama 30 hari*

Get your exclusive RM10 DISCOUNT
On Your First Order!

This discount code can only be used once with a min. purchase of RM10.
Don’t forget to login before checkout.